学术活动

学术活动

网站首页 > 学术活动 > 正文

新加坡国立大学刘鹏: Dynamic User Equilibrium Departure Time and Mode Choice on Bi-modal Corridor with Risk-Averse Travelers

发布时间: 2017/10/17 17:39:24     点击次数:次   打印本页

2017年10月15日下午,新加坡国立大学土木与环境工程系刘鹏博士莅临北京航空航天大学,与经济管理学院的老师和同学们进行学术性报告与交流。此次学术交流由黄海军教授主持,参加的学者有北京工业大学、北方工业大学、北京交通大学、北京建筑工程大学等多位教师和我校师生30余人。

刘鹏博士介绍了他最新的研究成果,研究考虑风险厌恶的动态用户均衡问题,出行者不仅要选择出发时间,而且要进行模式选择。考虑的两种模式是具有随机性但是很快速的高速公路和比较稳定但是速度比较慢的公共交通。刘博士采用均值方差方法计算考虑风险的出行费用。在动态均衡状态下,没有人能通过单方面地改变出发时间或是模式选择来减少他/她的出行费用。最后给出动态用户均衡的封闭形式的解,并且分析了风险水平和风险厌恶偏好对均衡解的影响。

在交流过程中,北航的学者和同学们认真学习刘鹏博士的报告,并针对考虑出行者是风险厌恶的情况下双模式交通走廊的出发时间和模式选择等方面的问题与困惑,与刘鹏博士进行了深入的讨论。最终报告会在热烈的气氛中圆满结束。

主讲人简介:

Dr. LIU Peng(刘鹏)is a research fellow in theDepartment of Civil and Environmental Engineering at the National University ofSingapore, Singapore. He holds B.S. degrees in Business Administration (first)/Applied Mathematics (second) and a PhD degree in Transportation Planning andManagement from Beihang University. His primary research interests are in theareas of activity-based modeling, dynamic traffic assignment and public transitoperations. He has some publications in top journals such as TransportationResearch Part B. He serves as a reviewer for some journals and conferences suchas Journal of Advanced Transportation and COTA International Conference ofTransportation Professionals.