论坛讲座

网站首页 > 论坛讲座 > 正文

张宏民博士讲座通知

发布时间: 2018/06/25 08:55:55     点击次数:次   打印本页

题目:中国原油期货方案及上市以来运行情况

主讲人:张宏民

摘要: 中国上市原油期货背景、总体设计、配套政策、合约及规则、上市以来运行情况

时间:本周三(27日)下午3点

地点:A928

张宏民简历

张宏民,毕业于中国石油大学,获博士学位,目前就职于上海期货交易所、上海国际能源交易中心,从事石油天然气市场研究和期货产品的上市推进工作。2003年以来参与了燃料油、石油沥青、原油期货的上市工作,主持了国家自然科学基金委员会青年科学基金项目《石油市场金融化及我国石油市场改革研究》,2009年出版专著《石油市场与石油金融》。

Mr. Zhang Hongmin received a PhD of Engineering from China Petroleum University. He now serves as the Director of Products & Market Department of Shanghai International Energy Exchange (INE), a subsidiary of SHFE. He has joined the Exchange since 2003 and specializes in oil and gas market research and analysis, as well as developing and designing oil and gas derivatives contracts. He participated in the launch of fuel oil, bitumen, and crude oil futures contracts. Mr. Zhang also presides the research project ofFinancialization of Oil Market and the Reformation of China’s Oil Marketfunded by National Natural Science Foundation. His book namedOil Physical and Financial Marketwas published in 2009.