论坛讲座

网站首页 > 论坛讲座 > 正文

徐梓博博士:逆向归纳均衡的稳定性

发布时间: 2019/03/21 09:43:39     点击次数:次   打印本页

北航经商院 • 经济学双周论坛 第28期

尊敬的各位老师:

你们好!

“北航经商院 • 经济学双周论坛”将在本周五迎来第28期讨论,具体安排如下:

时间:本周五(3月22日)中午12:00-14:00

地点:新主楼A949

在此诚挚邀请您参与讨论和分享!

题目:逆向归纳均衡的稳定性

TitleStability of Backward-induction Equilibria

主讲人:徐梓博

Speaker:Zibo Xu

Abstract

我们通过以下三种方法对完美信息扩展形式博弈中的逆向归纳均衡的稳定性进行测试:近似连续时间最优反应动态过程的收敛,离散时间最优反应动态过程的随机稳定条件选择的结论,以及考虑域博弈中通过可维系策略组的精炼。我们在一些扩展形式博弈中发现无论用以上哪种方法,逆向归纳均衡并不是唯一稳定的均衡。

We test the stability of the backward-induction equilibrium in a perfect-information extensive-form game by the following three approaches: convergence of an approximate continuous-time best-response dynamic, selection outcome of stochastic stability in a discrete-time best-response dynamic, and the refinement by a tenable block in a consideration-set game. We show in some extensive-form games that the backward-induction equilibrium is not the unique stable result by any approach above.

主讲人简介(Introduction):

徐梓博博士主要研究兴趣为博弈论、微观经济学、演化动力学及概率论。对于扩展式博弈的演化动力学分析,徐梓博博士得到了一些非常有影响力的研究结论,相关论文发表于Journal of Economic Theory等一流经济学期刊。

Professor Zibo Xu focuses on game Theory, microeconomic Theory, evolutionary Dynamics, and probability Theory. For the evolutionary dynamics in extensive-form games, Professor Xu has made considerable progress and published paper in Journal of Economic Theory.